Monday, June 16, 2014

A farkast kiáltó ostoba ballib

A magyar politika sajátossága, hogy mindig mindent eltúloz. S bár ez szinte minden oldalra igaz, legerősebben a ballib oldalra érvényes.

Történelmileg ez úgy kezdődött ez, hogy annak idején, a 90-es évek elején, az SZDSZ képtelen volt feldolgozni az 1990-es vereségét, így elkezdett hazug propagandával rombolni, mint egy hisztis kisgyerek, akinek nem vettek süteményt a szülei.

Aztán ebből lett egyfajta szokás ballibeknél. A ballib jelenségről itt már írtam részletesebben, de most nem akarok erre külön kitérni. A lényeg: a ballib ostobának hisz mindenkit, így azt hiszi, a ellenfél elleni racionális, megfontolt kritika nem fog hatást elérni, így azt eltúlozza, mert az biztosan hatásos lesz, gondolja.

Ez persze sosem jött be, de nem baj, a ballib semmit sem tanul és semmit sem felejt, így a mai napi nyomja ezt. Közben nem veszi észre, mindezzel az ellenfelét erősíti!

Így lett az egyes alkotmányos jogokat TÉNYLEG korlátozó Orbánból a világ legsötétebb diktátora, aki Észak-Koreával és Kubával vetekszik.

Így lett az EU ellen kriikát megfogalmazó Orbánból - e kritikák egy része ráadásul JOGOS - az EU-ból kilépni akaró gonosz cigány kishitler.

Így lett a 15 éve lassan süllyedő magyar gazdaságból a világ legszegényebb országa.

Így lett a 15 éve csökkenő életszínvonalból x millió koldus országa, ahol több gyerek éhezik, mint a Szahel-övezetben.

Így lett a ténylegesen meglévő idegenellenességből, antiszemitizmusból - amit persze éppen a ballibek segítettek minden erővel növelni - valamiféle náci terrorállam, élén a nyilas Orbánnal.

S mondhatnám még tovább.

Az eredmény ismert.

4 comments:

 1. Ez így igaz.
  Ezzel kapcsolatban egy kérdés merül fel: Valóban ostobának tartanak mindenkit, és akkor ők az ostobák, mert hosszú távon maguk ellen fordul a dolog, vagy nagyon is okosak, és ez egy tudatos taktika. A "felülről" ostobának tekintett ember ugyanis előbb-utóbb tényleg ostoba, és ezáltal befolyásolható lesz. Ezt többek között a kereskedelmi tévék hathatós segítségével sikerült is valamennyire elérniük. Ha ez egy hosszútávú taktika, akkor talán az sem zökkenti ki őket, hogy most időlegesen hátrányukra fordult a helyzet.

  ReplyDelete
 2. ha választási sikerek nélkül is megvan vhonnan a finanszírozás akkor lehet hosszú távú stratégia része. bár az eközben tapasztalt anomáliák miatt a liberalizmus-ellenesség elterjedése miatt érdekes lehet a stratégia későbbi fázisa, amikor ezt a hátrányt le kel majd dolgozni

  ReplyDelete
 3. Hát igen, talán annyira mégsem okosak... Nálunk legalábbis...
  Globális szinten azonban működik egy hosszútávú értékromboló, butító, atomizáló stratégia, ami az ilyen helyenként felerősödő ellenhatások mellett is töretlennek tűnik.

  ReplyDelete
 4. globális szinten ki fog derülni hogy az emberek nagyon nem uniformizálhatóak, ezen az önkéntesség sem segít.
  akármilyen elnyomás sem lehet teljes, nekem ennek szimbóluma az észak-koreai határőr. a "vonalnál" beszélgettek velük tévések, persze kapták a szokásos agitprop szövegeket. az egyik kérdezte (az északi határőrt) - ha olyan szörnyű hely d-korea, miért nem szöknek át itt a határőrök? - át akarnak. de ha megtennék kivégeznék a családjukat.

  ReplyDelete